Hilarische e-mails van kwaliteitsfilmmaker Paul Tetteroo aan deze "dikke man" in Epe

Tetteroo Productions bv alias IB Company is failliet. Honderden ondernemers zijn gedupeerd, maar Paul Tetteroo gaat via Vididoc vrolijk verder met zijn kwaliteitsfilms. In de afgelopen dagen voerde ik een bizarre mailwisseling met mijn videovriend...

In 2005 schreef ik dit artikel over een cd-rom met kwaliteitsfilms die huis-aan-huis in Epe is verspreid. Dit artikel was het begin van meerdere artikelen over het product en zijn geestelijke vader: Paul Tetteroo.

De eigenaar van het naar hem genoemde Tetteroo Productions bv was not amused. De telefonische reactie van de hofleverancier resulteerde in het volgende artikel en een "open brief." Daarna werd het stil.

Tot ruim een maand geleden. Toen benaderde een ondernemer mij vanwege een bizarre nota die ze had gekregen van Tetteroo. Dit leidde tot mijn hernieuwde aandacht voor zijn activiteiten met zelfs een standaard brief voor ondernemers die geconfronteerd worden met de onzinnige claim Paul Tetteroo.

Die artikelen brachten een kettingreactie in gang. Toen vervolgens ook nog op 1 september 2009 het bedrijf failliet ging, brak de storm helemaal los. Ondernemers benaderden mij met informatie en verzoeken om hulp. Het ene e-mailtje leidde tot het andere telefoontje. Ik besloot een dossier te maken over de handel en wandel van IB Company, eigenaar Erik den Adel en "bedrijfsleider" Paul Tetteroo, Vididoc, het product Holland in Beeld en hun vele boze klanten.

Ondertussen was er door een gedupeerde ondernemer ook een topic op het forum van het programma Tros Opgelicht geopend. Voor de hilarische en vooral uiterst sympathieke aantijgingen van Tetteroo aan het adres van deze "dikke man uit Epe" klik hier.

Het onderzoek duurde weken en resulteerde in een DIK DOSSIER (pdf) (versie 2.0 updated 10 oktober). Dit legde ik met het verzoek om een schriftelijke reactie voor aan onder andere Paul Tetteroo. Dat leidde tot deze HILARISCHE MAILWISSELING, die ook als bijlage in het rapport zit. Ik kan er hard om lachen, maar de gedupeerde ondernemers staan met lege handen. Voor hen hoop ik dat mijn rapport een kettingreactie in gang zet waar wellicht een vorm van schadeloosstelling uit komt. Het rapport is overgedragen aan de redactie van het programma Opgelicht.

En ondanks de commotie rond zijn persoon, zijn zakelijke activiteiten en zijn website gaat Paul Tetteroo vrolijk verder met zijn activiteiten middels zijn bedrijf Vididoc Multimedia. Opnieuw dreigen talloze ondernemers een kwaliteitsfilm aangesmeerd te krijgen met de belofte dat die zal verschijnen op zijn "enorm goed bezochte" site. Die ondernemers kan ik maar één advies geven:

LEES DIT RAPPORT (pdf)!


Eerdere verhalen over Tetteroo en de gemeentefilm:
 • Een film over onze gemeente

 • En we hebben een beller!!!

 • Open brief aan mijn vriend

 • Weer nieuws van mijn grote vriend

 • Tetteroo maakt het steeds bonter

 • HET DOSSIER TETTEROO PRODUCTIONS BV = IB COMPANY = VIDIDOC

  Vervolg
 • Begin zelf een productiebedrijf voor bedrijfsfilms

 • Het gevecht is begonnen

 • Van IB Company naar iXam Media

 • © Harold Makaske 6 oktober 20092351 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten