Uit eten in Oene

Veluwsch streek-Restaurant De Rietstulp...

Vanavond uit eten geweest in Veluwsch streek-Restaurant De Rietstulp in Oene. Een verlaat verjaardagscadeautje van mijn moeder. We waren er vaak langsgereden, maar nog nooit binnen geweest dus experimenteerden wij ons richting Oene.

Verwacht geen uitgebreide recensie, want dat schept de verwachting dat ik meer restaurants in de omgeving ga bespreken. Nee... ik beperk me tot enkele dingen die mij opvielen.

Allereerst de entourage. Een mix van truttigheid en foute kitsch. Oude gereedschappen worden gecombineerd met slechte beelden en te lelijke blingbling schilderijen. De inrichting is eerlijk gezegd van alles nèt niks. Ik vraag me nog steeds af wat een met knipperende lichtjes versierde aan de bar hangende Marilyn Monroe met de Veluwse streek heeft te maken.

De bediening is ook niet helemaal zo traditioneel Veluws als je op het eerste gezicht zou verwachten. Maar zowel de gastvrouw als -heer bedienen de klanten met persoonlijke aandacht en zijn netjes, attent en beleefd.

Dan de kaart (daar gaat het toch om). Allereerst springen typische Veluwse streekgerechten in het oog als: Ardennerham, een Italiaans soepje, een cocktail Bombay, oriëntaalse garnalenkroketjes en camenbert. Ik nam toch maar een iets exotischer voorgerecht van kippenlevertjes met spekjes en gebakken uitjes. Mijn hoofdgerecht was een entrecote. Corine nam wild zwijn en mijn moeder koos voor tilapia (vis). Behalve het vlees en vis stond de tafel vol met verschillende soorten groente en aardappels. Het dessert bestond uit slagroomijs met chocoladesaus. Het vlees van de kaart komt van de lokale slager uit Oene en natuurlijk ontbreken de forellen van ´t Smallert ook niet.

Voor wie van een stevige oerdegelijke maaltijd houdt, kan zijn hart ophalen in De Rietstulp. De porties zijn groot en het eten is goed klaargemaakt. Verwacht geen culinaire hoogstandjes en verrassingen en je moet de verkeerde truttigheid en volstrekt foute oubollige muziek uit de jaren 70 ook op de koop toenemen.© Harold Makaske 20 april 20071415 - Hoofdstuk: 10. Epe