De geplande moord

op een bekende eend uit Duckstad...

Een maand geleden ontving Corine een dreigende brief met acceptgirokaart van de uitgeverij Sanoma, het administratiekantoor van een bekende gevederde vriend uit Duckstad. Dat ze te laat is met betalen en of ze nu toch snel die vijf euro zou willen overmaken als de bijdrage voor het lidmaatschap van zijn vriendenclub.

Verbaasd belde ze met het secretariaat van de waggelbond met de mededeling dat ze helemaal geen lid is van de Donald Duck Club. Dat ze ook geen abonnement heeft of wil op de Donald Duck en dat het wellicht ook niet helemaal gebruikelijk is op haar leeftijd om lid te zijn van zo´n kinderclub. Niet overtuigd bleef de secretaresse van de heer Duck doordrammen, waarna Corine uiteindelijk klip en klaar meldde dat ze de rekening verscheurt en dus niet gaat betalen. Vervolgens klonk er een interessante en onverwachte passage uit het script van de telefoniste door de handsfree speaker in de auto, want net voordat de verbinding werd verbroken, verzuchtte Ducks secretaresse `Sjezus`. Ach... het is 2007 en klantvriendelijkheid is ook niet meer wat het is geweest. Dat neem je dus maar op de koop toe zolang het probleem maar wordt opgelost.

Maar... vandaag lag er weer een brief van de heer Duck op de mat. Dat ze nog steeds het lidmaatschap van zijn fanclub niet heeft betaald en dat ze er nu toch echt werk van moet maken omdat anders hij wellicht de Zware Jongens op haar afstuurt. Corine wilde weer gaan bellen, maar ik heb haar weten te overtuigen dat het geen zin heeft om te communiceren met een kwakert die bekend staat als hét rolmodel voor iedereen met 12 ambachten en 13 ongelukken. Veel verder dan voetveeg van zijn graaiende oom heeft hij het nooit weten te schoppen en in de liefde legt hij het ook af tegen zijn eigen neef. Zo´n mislukt type vraagt om keiharde actie.

Hoewel wij graag stoppen voor alle dieren die oversteken voor onze auto, maken wij een uitzondering voor een eend in een blauw jasje. Als die zich voor onze auto vertoont dan hebben wij vanaf nu de volgende tactiek: vol het gas erop en luid claxonnerend er overheen! Dat zal hem leren!
Het vervolg
Wachten op Dagobert Duck of de Zware Jongens

Meer Duck terreur
Het vervolg


© Harold Makaske 27 april 20071394 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten