Meer Duck terreur

administratie van lik-me-versje...

Als vaste lezer zul je natuurlijk wel benieuwd zijn hoe onze avonturen met gevederde vriend Donald Duck over zijn fanclubpas zijn afgelopen. Nou beste beeldschermlezertjes... die zijn nog niet afgelopen. Ondertussen zijn we al weer twee hoofdstukken verder.

Weet je nog dat het administratiekantoor de zware jongens op ons af wilde sturen? Deze week was het zover. Er lag een briefje in de bus van een bedrijf met een moeilijke naam: intrum justitia . Of wij maar even 22,50 (ooit begonnen met 1,25) willen overmaken op hun rekening.

Omdat we dat niet willen, besloot Corine nogmaals met het administratiekantoor in Duckstad te bellen. Daar vertelde een aardige mevrouw dat er werkelijk van alles op kantoor van Oom Donald is misgegaan en dat deze zaak echt helemaal in orde komt. Nou denk je natuurlijk ´deze zaak´... hebben jullie dan ook nog een andere zaak met Oom Donald?

Ja lieve beeldbuislezertjes, er zijn nieuwe spannende ontwikkelingen. Lees snel mee!

Onze jongste neef gaat van de basisschool naar de middelbare school en wij wilden hem daarvoor een abonnement op een tijdschrift cadeau doen. En wat kiest hij? De Donald Duck!

Corine regelt in mei online dat hij een periode het blad gaat ontvangen en wij daarvoor de rekening. En wat krijgen wij twee weken later in huis? Een heuse Donald Duck Clubpas voor 2007. Die had niet bij ons moeten komen, maar bij Alexander, dus belt Corine maar weer eens met Duckstad. "Sorry, sorry, sorry... hoe kan dat toch misgaan? Natuurlijk komt het allemaal goed... stuurt u die kaart terug en dan zorgen wij dat er een nieuwe naar het goede adres gaat!"

Corine informeert nog even subtiel of het blad wel goed bezorgd gaat worden. "Natuurlijk, natuurlijk... dat staat allemaal nu goed in het systeem. Het blad wordt in Naarden bezorgd!"

Niet dus... laat ik vanmorgen het ´vrolijke weekblad´ in de brievenbus vinden? Wij mogen weer een 0900 nummer gaan bellen om dat te corrigeren. Nou... als Duck zijn tijdschrift terug wil hebben, komt ie hem maar halen. Hij moet dan wel weten dat de grill klaar staat. In het tijdschrift zit deze week Donalds kookbook als bijlage. Ik kan hem zeggen dat ik geen recept uit Duckstad nodig heb voor het bereiden van gegrilde eend met jachtsaus!



Eerdere aflevering in deze serie:
De geplande moord op een bekende eend uit Duckstad

Wachten op Dagobert Duck of de Zware Jongens

Harold Makaske 23 juni 2007 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten