Live Earth Alert

alweer vergeten...

Gisteren ook klimaatneutraal geweest door naar Live Earth Alert te kijken? Ik heb het echt geprobeerd, maar werd helemaal gestoord van de onvoorstelbaar slechte Nederlandse presentatie. De nietszeggende commentaren vanuit het Westerpark en de nog inhoudslozere verslaggeving vanuit de verschillende wereldsteden waar de echte podia stonden. "De sfeer is hier top", "Kijk eens wat een mensen er hier zijn" en "Het is hier echt GE WEL DIG" waren zo´n beetje de meest diepzinnige commentaren vanuit het buitenland. Dit soort verheffende teksten zijn natuurlijk alleen maar mogelijk als je als omroep verslaggevers naar alle kanten van de wereld stuurt.

Het nemen van milieumaatregelen doe je natuurlijk nooit zelf. Alle predikers van het groene woord hebben kilo´s boter op hun hoofd. Zij hebben de lusten en jij en ik krijgen de lasten. En mooi filmpje stak met kop en schouders boven alle bijdragen van de ingevlogen Nederlandse correspondenten uit. Brecht van Hulten had stiekem in de catacomben van Wembley gefilmd. Een mooie verslag van af een aan rijdende limousines met sterren. Want ja... die gedragsverandering geldt natuurlijk ook niet voor hen. Nee... wij moeten ons gedrag veranderen, zodat de sterren en de politici kunnen doorgaan met wat ze doen: veel broeikasgassen de lucht in pompen.

Deze week nog een mooi voorbeeld in de Tweede Kamer. Op de vraag of de linkse Kamervoorzitter haar dienstauto met chauffeur niet zou kunnen inleveren om met openbaar vervoer en eventueel eigen auto te rijden, antwoordde ze iets in de trend dat die suggestie natuurlijk ondenkbaar is. Iedereen doet zijn eigen ding voor het milieu. "Ik draai bijvoorbeeld de kraan dicht als ik tandenpoets." Ja, ja... mooi rood pluche is inderdaad niet groen. Je durft niet te geloven wat je hier leest? klik hier! voor het item in Nova. Het betreffende debatje zit halverwege het filmpje.

Dit weblog is niet klimaatneutraal. Zolang de popsterren de wereld over trekken met hun energievretende shows, zolang politici zelf vanuit hun ivoren toren geen zichtbare gedragsveranderingen tonen, zolang de milieubeweging en de groene wetenschappers van congres naar congres reizen en zolang de Nederlandse sponsor van Live Earth Alert (NUON) kolencentrales wil bouwen, zolang blijf ik popelen om in het vliegtuig te stappen om de wereld over te reizen.

Ik ben het hypocriete gezeik over het broeikaseffect onderhand zoooo zat. Natuurlijk moeten we zuinig zijn op onze fossiele brandstoffen. Natuurlijk is natuur en milieubewust gedrag meer dan gewenst. Hoe zit het met de groeiende aanwijzingen dat de zon een belangrijke factor is in het broeikaseffect? Waarom wordt daar met geen woord over gerept door de milieubewegingen en de IPCC? En wat te doen met de argumenten van geologen die eerder een ijstijd dan een broeikaseffect voorzien?

En ding staat voor mij vast: mijn bijdrage aan het broeikaseffect wordt meer dan gecompenseerd door het bewust niet hebben van kinderen. Dt is de beste oplossing voor veel natuur- en milieuproblemen op deze aarde. Het grootste milieuprobleem is namelijk de overbevolking. Maar dr hoor je de wereldsterren en de dames en heren politici niet over. Dat ligt veel te gevoelig.

Harold Makaske 8 juli 20071735 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten