Kerstboom vandalisme

Handelaar geknakt maar strijdlustig...

In de nacht van donderdag op vrijdag is de voorraad kerstbomen van Makaske aan de Beekstraat door vandalen vernield. Emotioneel neemt de handelaar samen met de politie de schade op.

“Wij hebben sterke aanwijzing over de richting waarin we de daders moeten zoeken. Dit zat er namelijk aan te komen. De afgelopen jaren lopen de spanningen tussen de kerstbomenverkopers in het dorp al sterk op. De afzetmarkt blijft stabiel of loopt zelfs iets terug, terwijl het aantal verkooppunten blijft stijgen. Wij waren al getipt, want Makaske ontving in de afgelopen tijd al enkele bedreigingen. Omdat we DNA en vingerafdrukken hebben veiliggesteld, zijn we optimistisch dat er binnenkort aanhoudingen kunnen plaatsvinden”, aldus Kluit van de politie dienst Kerstbomen.

Makaske: “Ik laat me niet uit het veld slaan door deze actie van de concurrentie. Volgend jaar zet ik het hele erf vol en verkoop de kerstbomen voor twee- en drievijftig per stuk. Epenaren hebben recht op een goedkope boom na jarenlange uitbuiting door de zakkenvullende kerstboommaffia .”

De politie wil om veiligheids- en privacyredenen niet zeggen of Makaske, die opnieuw persoonlijke bedreiging heeft ontvangen, in het Rijks persoonsbeveiligingsprogramma is opgenomen. Desgevraagd ontkent Makaske wel dat hij deze kerst samen met Wilders en Verdonk op een geheime locatie door moet brengen.


Naschrift:
Mijn advocaat heeft mij geadviseerd om hangende het onderzoek geen teksten te schrijven over deze zaak, omdat ik door de emoties wellicht de zaak kan schaden. Daarom volsta ik met de letterlijke tekst zoals dat volgende week in het Week Vod gaat verschijnen (met dank aan de redactie).

Harold Makaske 21 december 20071198 - Hoofdstuk: 10. Epe