Permanente bewoning vakantiehuizen

dilemma voor Epe...

Minister Cramer komt volgend jaar met een oplossing voor het permanent bewonen van vakantiehuizen. Ze wil het mogelijk maken dat gemeenten de keus te geven het bewonen van vakantiehuizen toe te staan of juist te verbieden.

Een interessant dilemma voor de gemeente Epe. Hier heeft B en W besloten de illegale bewoning aan te gaan pakken. Hoewel dit een mogelijkheid is volgens de regels die Cramer voorstaat, is het misschien toch nog eens goed om dat te heroverwegen. Veel mensen wonen al lang in een vakantiehuis en zijn nooit door de gemeente gecontroleerd. Misschien is het een idee om een datum te noemen waarvoor de bewoners een vergunning krijgen.

Ik kan mij voorstellen dat medio 2003 een redelijke datum is. Vanaf die datum is het meer dan duidelijk dat de overheid tegen illegale bewoning zou gaan optreden. Dus iedereen die voor die datum woonachtig was, krijgt een vergunning. Anderen moeten op zoek naar een ander huis.

De vrijstellingen zijn overigens persoonsgebonden. Dit betekent dat de vakantiehuizen wel die status houden en dus niet opnieuw permanent mogen worden bewoond door nieuwe bewoners. Dat is nog meer reden om iets soepeler te zijn. De overheid heeft het jaren gedoogd, waarom dan nu ineens zo hard optreden?

Harold Makaske 27 december 20071121 - Hoofdstuk: 10. Epe