Zap de neger

Over oud-Hollandsche spelletjes ende Vaderlandsche cultuur...

Afgelopen weekend sprak ik mijn nichtje. Ze studeert in Breda Omdat het altijd leuk is om kennis te nemen van de laatste trends in het studentenleven, praatte ze mij bij over de heetste culturele ontwikkelingen in het studentenleven. En wat blijkt? Er worden nog steeds oud-Vaderlandsche spelletjes gespeeld.

Populair is bijvoorbeeld het gezelschapsspel 'Zap de neger'. Hoe het werkt? Ga naar de supermarkt en haal een voorraad sterke drank. Nodig een groep vrienden uit en kijk naar de televisie. Nou ja kijken... het is de bedoeling om één voor één langs de televisiekanalen te zappen (telkens een kanaal verder). Komt er een neger, Turk, Noord-Afrikaan in beeld dan moet degene die gezapt heeft een glas sterke drank leegdrinken (ad fundum). Komt er een Aziaat in beeld dan moet ´het slachtoffer´ twee glazen naar binnen gieten.

Zo zie je maar lieve beeldbuislezertjes... een multiculturele samenleving heeft zijn voordelen. En ga niet zeuren dat het fout en racistisch is... dit is oer Hollandsche cultuur en dan mag het van Rita!

© Harold Makaske 10 juni 2008 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten