Het elektronisch hondendossier

essentieel voor het voortbestaan van den modernen staat...

Als we toch al met patiŽnten en kinderen aan het elektronisch dossieŽn zijn dan stel ik voor om ook een hondendossier aan te leggen. Want het is toch van het grootste belang voor zowel burger als overheid om alles, maar dan ook alles, te weten over de viervoeters die de stoepen vol poepen.

En dan zijn er natuurlijk allerlei belangwekkende vragen te stellen. Over het schooien (Bram is gek op mandarijnen en sinaasappels. Als die worden geschild, is hij al kwijlend van de partij), over gedrag in huis (Bram rust niet voordat hij helemaal is schoongezogen als we hier in huis met de stofzuiger in de weer zijn) en over de interesses van de hond (Bram staat regelmatig te kijken naar schilderijen, hij gaat dus scoren op het onderdeel kunst en cultuur).

Maar belangrijker zijn uiteraard de vragen over de lichamelijke gesteldheid van de hond. Naast onontbeerlijke informatie over de al dan niet natte neus en de omvang van schedel en plasbuis mag ook zeker deze vraag niet ontbreken:

Heeft de hond sproeten op zijn scrotum? Zo ja, dan dient de hondenconsultant een uitgebreide beschrijving te geven van de vorm en omvang van zowel scrotum als sproeten. Daarbij dient te worden aangetekend of de ballen zijn ingedaald en dient het aantal sproeten te worden vermeld.En zo zien jullie beeldschermkijkertjes... makaske.nl heeft altijd constructieve bijdragen die den menschheid en den hedendaagschen bureaucratie verder helpen!

© Harold Makaske 29 november 20081379 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten