SV Epe kampioen

en dat moeten we allemaal weten...

Het eerste van SV Epe is vanmiddag kampioen geworden. Dat is natuurlijk helemaal te gek voor 'onze' blauw-witte jongens. Met veel lawaai, gehos en drank worden de kampioenen op een wagen door het dorp gereden. Heel Epe moet het weten!

Deze uitgelaten vorm van groepsdynamica gaat geheel langs mij heen. Sterker nog, bij het aanschouwen van dit voorbijrazend fenomeen bekruipt me een deerniswekkend gevoel. Eigenlijk vind ik het een treurig schouwspel. Wat bezielt volwassen mannen (en een aantal vrouwen) om zich zo exhibitionistisch ten toon te stellen?

Het collectieve gefeest is niets voor mij. Zodra er een uitgelaten stemming in een groep ontstaat, trek ik me liever terug. Massale uitbundigheid verwart me. Ik ben een individualist en kan überhaupt al niet zo goed tegen groepen. Het ligt dan ook vast aan mij dat ik het niet begrijp. En één ding is heel zeker. Je moet mij eerst doodknuppelen voordat je mij op zo´n wagen kunt rondrijden. Maar ja... de kans dat ik ooit voetbalkampioen wordt, is zo klein dat ik me daar gelukkig geen zorgen over hoef te maken.

© Harold Makaske 13 april 2009786 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten