Onzalig idee van de Commissie Brinkman

Internetheffing om kranten overeind te houden...

Zou Brinkman werkelijk denken dat je met een heffing op de internetaansluiting regionale kranten overeind kunt houden? Ik begrijp helemaal niks van dit voorstel. Het klinkt mij een beetje alsof je met een heffing op auto's de diligence of trekschuit in de markt kunt houden.

Dat het verdienmodel van kranten niet past bij de moderne media is een probleem dat je niet oplost met een subsidie. Zo maar wat ideeŽn uit mijn losse pols:
- wellicht zou er eens stevig gesaneerd moeten worden in het aantal titels
- de krant als nieuwsmedium moet veel meer kwaliteit gaan leveren (onderzoeksjournalistiek, veel actiever achter het nieuws aan etc)
- de hoofdredacties zouden eens naar het format van hun product moeten kijken (zoeken naar gaten in de markt, onderscheidend zijn).
- Scheiden van de inhoud van de krant en de eigen internetsite. Nu lees ik vaak het nieuws al veel eerder op de sites van kranten (en andere online nieuwsmedia). Waarom zou ik dan nog meer van hetzelfde in de vorm van oud papier in huis halen?

En zo kan ik nog wel een aantal aanbevelingen doen die meer garanties bieden voor een toekomst van de gedrukte media dan een onzalige "tijdelijke" heffing. We weten onderhand hoe tijdelijk die "tijdelijke" heffingen in ons land zijn.

Als we deze onzalige weg opgaan, dan pleit ik voor om heffing op gevulde koeken om zo de negerzoen weer terug te krijgen. Ook vind ik dat er dan een heffing moet komen op Kerstkado´s om het Sinterklaasfeest in stand te houden. Het is toch ontluisterend dat zo'n commissie maanden bezig is om dan vervolgens met dit soort treurige aanbevelingen te komen. Wat een wereld leven we toch in? Gelukkig houdt Plasterk zijn hoofd koel.

Bron:
20090623-110-01.gif

© Harold Makaske 23 juni 2009711 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten