En de winnaars van de gratis fotoshoots zijn?

Jullie denken natuurlijk dat het heel eenvoudig is om even drie winnaars aan te wijzen, maar niets is minder waar. Lees maar wat de jury in haar rapport schrijft: "Het was een ingewikkelde keuze. Dit keer was het niveau van inzendingen wel bijzonder hoog. Wat ook opvalt, is de diversiteit aan inzendingen. Na lang wikken en wegen, is de jury tot een unanieme uitslag gekomen."

De eerste winnares is de moeder van Jacqueline. Jacqueline schrijft: "Ik zou graag mijn moeder willen nomineren voor een fotoreportage. Ze heeft in anderhalf jaar erg veel meegemaakt. Ze heeft alleen dit jaar al meer dan 40 dagen in het ziekenhuis gelegen.Toch blijft ze altijd vrolijk en positief en staat ze altijd ook voor ons (haar kinderen en kleinkinderen) klaar! Ze heeft nu sinds kort een hondje waar ze ontzettend gek mee is en het leek mij erg leuk als ze daar mee op de foto zou mogen." Dat gaan we dus doen.

De tweede winnaar is Oma Holtdijk. Haar kleinkinderen schrijven: "Wij (Amber 8 Marit 5 Noa6 en Indy 4) willen onze oma Holtdijk nomineren omdat ze er altijd voor ons is en het altijd reuze gezellig wanneer ze op ons past. Ook staat ze altijd klaar voor onze ouders en is altijd druk om mensen om haar heen te helpen, we zouden graag zien dat we via deze weg eens iets origineels voor haar terug kunnen doen."

En de derde winnaar is Fenny van Essen. Haar vriendin Els Gerretsen schreef: "Ik wil graag mijn allerbeste vriendin nomineren. En waarom? Omdat ik heel veel respect heb voor de manier waarop zij in het leven staat. De laatste jaren heeft zij heel veel doorstaan in verband met ziekte. Maar dankzij haar doorzettingsvermogen heeft zij tot nu toe alles overwonnen. En nooit klagen, maar altijd belangstellend en warm naar anderen toe! Daarom nomineer ik haar. Het zou zo leuk zijn eens een mooie reportage van haar te hebben." Deze dames ga ik samen op de foto zetten en omdat ik weet dat Fenny ook graag een goede foto van haar drie kinderen wil hebben, maak ik die ook.

Tot zover de winnaars. Er waren uiteraard nog veel meer inzendingen. Zo werd een popgroep genomineerd voor een shoot. Dat is altijd leuk om te doen en daar is dan ook al een afspraak over gemaakt.

Verder een speciale nominatie van Juultje. Juultje heeft de zeldzame ziekte LCH. Haar moeder Kiki zet zich in voor onderzoek en organiseerde al enkele benefietavonden om geld in te zamelen. De eerste avond heb ik destijds gefotografeerd. Ik ga in overleg met Kiki om dat nog een keer te doen ten behoeve van haar stichting.

Alle mensen die nominaties hebben ingestuurd: hartelijk dank!

De winnende inzenders hebben ondertussen een mailtje van mij gehad. Van enkelen heb ik al een reactie gekregen. Mocht bij de andere dat bericht niet zijn aangekomen, neem dan zelf nog even contact op.

Harold Makaske 17 januari 2011643 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten