Sinterklaas in Shanghai

Zaterdagavond stond ik op De Bund in Shanghai naar de skyline van de stad te kijken en toen ineens... ja! Daar is hij! Een groot verlicht schip voer langzaam naar de kade. Nu begreep ik waarom al die mensen daar stonden te kijken... Sinterklaas komt aan in Shanghai!

20111206-9I0X8960.jpg

Ik dus zwaaien, dansen en zingen "Zie ginds komt de stoomboot..." Staat er ineens een man in uniform naast me. Wat ik aan het doen ben... "Nou Sinterklaas verwelkomen natuurlijk!", riep ik door het dolle. Hij keek me strak aan en zei op strenge toon: "Ik ken geen Sinterklaas en dat schip is een rondvaartboot die daar iedere avond vaart".

Zo kun je toch eens zien hoe die lui geïndoctrineerd zijn door het Maoïsme. "Natuurlijk is dat geen rondvaartboot. Dat is het vlaggenschip van Sinterklaas", beet ik hem toe. "In december gaat het niet om het Mao's Rode Boek, maar om Sints Grote Boek!" Maar wat ik ook vertelde over de Goedheiligman... niets bracht de stakker van zijn stuk. Nou ik trek me er niets van aan. Straks gaan die communisten nog beweren dat Sinterklaas niet bestaat... pfff...

Vandaag heb ik dus een wortel en nog wat extra groenvoer voor het paard van Sinterklaas gehaald. Op de markt vroeg de vrouw wat zo'n grote blanke man nou toch met één wortel en twee stukjes groente ging doen. "Dat is voor het paard van Sinterklaas natuurlijk!", vertelde ik enthousiast. Ook zij bleek niets van Sinterklaas te weten.

Maar wat een meelijwekkend volk is het hier. Ze weten niets van de Goede Sint. Volgend jaar ga ik terug en dan ga ik langs alle deuren om te vertellen over de Goedheiligman. En als ze hem dicht smijten dan zet ik mijn voet er tussen. Iedereen moet toch de Sint in zijn hartje krijgen? De Sint is liefde. Wie de Sint aanvaardt in zijn leven, heeft het eeuwige feest!

Ik ben snel naar het hotel gegaan, heb het lekkers voor Amerigo in mijn schoen gestopt, de slinger uit mijn koffer gehaald, pepernoten, marsepein en speculaas op een bord gelegd. Ik ben er klaar voor en weet zeker dat de Sint vannacht bij mij langs komt!

20111206-9I0X9554.jpg

Er is hier nog veel missiewerk te verrichten. Daarom laat ik de slinger lekker hangen...

© Harold Makaske 6 december 2011578 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten