Het gevaar van televisie en fotografie

Wat is het leven toch ingewikkeld. Koop ik – om ook eens modern te doen – zo’n nieuwe televisie van ongeveer 3 m2 en nog voordat ik er blij en hip voor kan zitten, dringt het boekje “Televisie als instrument der verborgen machten’ van de Internationale School van het Gouden Rozenkruis zich aan mij op.

Na het lezen van dit boekje uit 1994, 2e druk met daarin de ‘nieuwste ontwikkelingen’, durf ik de televisie niet meer aan te zetten. Want lees even mee…

“Men moet zich realiseren dat tv niet zomaar een toevallige technologische vernieuwing is. (…) Vergeet het maar! Zoals spoedig zal blijken was – en is nog steeds – een meesterbrein hier aan het werk, verantwoordelijk voor het zorgvuldig uitkiezen en toepassen van deze verbazende technologische ontwikkeling om met behulp daarvan de massa volledig te controleren.”

En als ik dit lees, dan weet ik dat ik met mijn leven speel als ik die televisie uit de doos haal: “Via de ogen dringt het (kunstmatig, opzettelijk en gerichte licht) binnen en tast het de klieren met interne secretie aan en ook de ijle etherische organen, die zulk een vitale rol spelen in het proces van transfiguratie.”

Wat te denken van: “Denkt u de situatie eens in dat de chakra’s en klieren met interne secretie in het hoofd de eerste tekenen vertonen van een aarzelend lichten in het licht van de Gnosis. Hoe absurd en uitgesproken dom zou het dan zijn dit tere ontwaken bij herhaling met tv-straling te doden?”

En dan zal ik u de belangrijke en opwekkende opmerkingen besparen dat het ‘gevoel van geatomiseerd worden heel werkelijk is en het bewijs levert van een verstoorde polarisatie van de ijlere voertuigen’, want het is ‘letterlijk waar dat men blijft zitten met minder ziel’.

Om over de schadelijkheid van het kijken naar foto’s ook maar te zwijgen. De schrijver betoogt op zeer overtuigende wijze - althans dat vindt hij waarschijnlijk zelf best wel - dat licht bestaande uit enkel het kleurenspectrum rood, groen en blauw (rgb) heel schadelijk is. Daar de meeste foto’s uit die kleuren zijn opgebouwd, moet het bekijken daarvan op zijn minst dodelijk, maar wellicht ook wel schadelijk zijn. En dan zal ik maar verzwijgen dat uw ziel dan totaal verdampt.

Moeten wij dan toegeven aan vrees en wanhoop? Gelukkig biedt de schrijver van het boekje hoop: “Zeker niet! Want in het nieuwe elektromagnetische lichaam van de School vindt hij bescherming en hulp die hij nodig heeft. (…) Maar daartoe is een vastbesloten houding noodzakelijk. Niet Extatisch, niet fanatiek, maar zeer vastbesloten. Breek de oude magnetische banden en leer te ademen in de serene tempelvibratie. Leer te ademen in de Gnosis. Niemand kan dat voor u doen. Dat moet u zelf doen.”

Dit boekje verscheen een jaar voordat internet in Nederland werd uitgerold voor het grote publiek. De schrijver die zich ook druk maakt over de straling van elektriciteit in algemene zin en televisietoestellen in het bijzonder zal met een loden zak over zijn hoofd over straat gaan in deze tijd met beeldschermen, mobiele telefonie en WIFI.

En hoe ik aan dit boekje van het Rozekruisers genootschap ben gekomen? Gewoon… via hun eigen website. En consequent als ze zijn, hebben ze uiteraard ook een eigen microkosmos op Facebook… Pas op! Wel eerst je beeldscherm uitzetten voordat je die pagina bekijkt, want anders komt het niet goed met je.

Harold Makaske 21 maart 2014453 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten