Weg met het MBA!

Gewoon weer aan het werk...

De TU Delft heeft een onderzoek met opzienbarende resultaten afgeleverd. Nederland heeft teveel managers! Goh... daar hebben een universitair onderzoek voor nodig om dat te ontdekken.

Laat al die zwoegers maar stoppen met hun MBA-opleiding en gewoon weer aan het werk gaan. Over een poosje heb je er niets meer aan als het aan de TU Delft ligt.

En schreef ik al niet eerder dat er bij de politie en het onderwijs veel te veel managers rondlopen. Naar aanleiding van dit verhaaltje stelde een opperbromsnor voor om mij met pek en veren het dorp uit te zetten (nee meneer de politiemanager u krijgt niet te horen wie dat tegen mij heeft verteld, ga eerst de vrijheid van meningsuiting maar eens respecteren). Nu is het wetenschappelijk, dus hup, hup... doet us even heel rap die managers in het blauw de straat op sturen!?!

En hetzelfde geldt voor het onderwijs. Weg met die vergadercultuur. Lesgeven! Ik verzin het niet zelf... het staat in een onderzoek van de TU Delft!

Bron BNR Nieuwsradio:
Nederland heeft overschot aan managers

Nederland kent teveel managers en daardoor daalt de efficiency van het bedrijfsleven.

Dat blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit Delft. De afgelopen dertig jaar is het aantal managers verdrievoudigd.

Volgens de onderzoekers is het de hoogste tijd voor een maatschappelijke discussie over de rol van de managers.

Harold Makaske 12 september 20061227 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten