Even een paar wetenschappers

op zolder opsluiten...

Gisteravond kwamen in Nova twee wetenschappers uit Groningen aan het woord. Zij meenden de uitkomst van de kabinetsformatie te kunnen voorspellen. Hun glazen bol vertelde dat er een kabinet komt van CDA, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie.

De glazen bol is een computerprogramma dat de inhoudelijke verschillen tussen de partijen bekijkt. De uitkomst is dat de genoemde vier partijen inhoudelijk het dichtst bij elkaar liggen.

Heren wetenschappers... zo werkt het niet in politiek Den Haag. De inhoud is belangrijk, maar slechts één van de factoren.

Dat de SP niet gaat meeregeren heeft er volgens de politieke Willy Wortels mee te maken dat er eigenlijk geen partijen zijn die met de SP in het kabinet willen. Ja, ja... kruipen jullie maar weer snel onder jullie steen.

De PvdA zou wel gek zijn om in een kabinet te gaan zitten waar de SP niet inzit. Dat is hét recept om bij de volgende verkiezingen weer veel zetels te verliezen. Bos zal er alles aan doen om Marijnissen in het pluche te laten zakken.

Dus... wie wil deze heren weer even terugleiden naar de ivoren toren? Vergeet niet de ramen en gordijnen dicht en de deur op slot te doen. Zo nu en dan een bordje eten naar binnen schuiven. Zij blij... wij blij!

© Harold Makaske 5 december 20061212 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten