Help

de start van een Engelse school in IndonesiŽ

Beste lezer,

Vorig jaar rond deze tijd stonden we op het punt om naar IndonesiŽ te gaan. Daar bezochten we onder andere een aantal ontwikkelingsprojecten waar het Liliane Fonds bij betrokken is.

In IndonesiŽ hadden we contact met Ursula Budjak. Zij coŲrdineerde het werk van het Liliane Fonds in IndonesiŽ. Ondertussen is ze bezig met de voorbereiding van een eigen project in een uithoek van de archipel.

Corine en ik merken dat de kennis van de Engelse taal een enorme voorsprong geeft aan mensen. In zowel India als IndonesiŽ lijkt er een verband te bestaan tussen de economische en sociale kansen en het spreken van met name Engels. In landen met zoveel verschillende talen is Engels vaak een gemeenschappelijke taal. In India is dat overduidelijk, maar ook in IndonesiŽ rukt het gebruik van Engels op. In bepaalde grote (groei) sectoren - b.v. toerisme en ICT - is Engels zelfs onontbeerlijk.

Ursula wil daarom een project beginnen in Timor met een Engelse school voor de arme kinderen. Ze heeft voor het opstarten van het project 1300 euro nodig. Daarmee kan ze de een schooltje met capaciteit voor 30 kinderen financieren. Omdat de lessen partime naast het reguliere onderwijs worden gegeven, zullen de faciliteiten door veel meer kinderen worden gebruikt.

Corine en ik zijn groot voorstander van kleinschalige ontwikkelingsprojecten die lokaal worden opgezet. Door daar zulke initiatieven direct te financieren, weet je dat het geld terechtkomt waar het moet zijn.

Het lijkt ons een mooi gebaar als wij met z´n allen deze 1300 euro of een substantieel deel daarvan bij elkaar brengen. Het geeft toch veel voldoening als je weet dat door jouw bijdrage kinderen op een afgelegen eiland in IndonesiŽ meer kansen krijgen? Het geld komt direct op de plaats van bestemming aan. Daarom vragen wij jullie om mee te doen!

Voor meer informatie verwijzen we naar de brief die Ursula ons mailde: klik hier.

Uiteraard kunnen jullie ook vragen aan ons richten. Die spelen we dan door naar IndonesiŽ.

Doe mee... IEDERE BIJDRAGE IS WELKOM!

Het bedrag is bovendien fiscaal aftrekbaar! Ondanks dat we geen officiŽle organisatie zijn, leert de ervaring dat de belasting daar niet moeilijk over doet.

Uiteraard gaat al het geld met een lijst van donateurs door naar Ursula! Voor informatie over het rekeningnummer waar de bijdrage op gestort kan worden of al je andere vragen en/of opmerkingen... Klik hier

Veel groeten en goede feestdagen!

Corine en Harold

De stand tot nu toe:© Harold Makaske 17 december 20061696 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten