De wraak

van de Postcodeloterij...

Het was te verwachten. Vroeg of laat zou de Postcodeloterij wraak op mij nemen door een grote prijs te laten vallen in Epe. Al jarenlang fumuleer ik tegen deze schaamteloze marketingmachine. Gaston en snabbelaar bij duistere drugsdealers Caroline Tensen vullen hun zakken terwijl ze voor de goede doelen op pad zijn. De goede doelen die deze week nog opriepen om vijf minuten het licht uit te doen uit bezorgdheid voor het broeikaseffect, maar wel graag uit de ruif vreten van de loterij die vorig jaar zestig BMW´s weggaf. Met die hypocriete goede doelen en die loterij wil ik helemaal niets te maken hebben.

En ja dan valt deze week de hoofdprijs bij mij in de straat en wint iedereen met de postcodecijfers 8162 bijna vierhonderd euro. Uiteraard wens ik de winnaars veel plezier met hun prijzengeld, maar besteed het wel een beetje verantwoord, want anders moeten die goede doelen weer bij ons aankloppen voor geld tegen de consumptie, het broeikaseffect of de afbraak van natuurgebieden. Of zullen ze daar eigenlijk helemaal niet wakker van liggen?

Hoe dan ook... ik heb geen moment spijt dat ik geen loten in huis had. Principes mogen geld kosten.

En beste buren mochten jullie nog een ietsiepietsie prijzengeld over hebben... kijk dan eens naar deze goede doelen. Zij werken met vrijwilligers en vooral zonder dik betaalde bekende Nederlanders aan een betere wereld:
Stichting Tanzatoto
Stichting Lestari
Stichting Inchaban
Stichting Projecten Vrienden Hongarije

Harold Makaske 3 februari 2007 - Hoofdstuk: 10. Epe