Weer een gefrustreerde boebrief

van de rechtse beeldschermkijkert...

Kom je thuis van een veredeld kopje koffie drinken bij vrienden ligt er weer een brief in de bus. Wederom van Bouwmeester. Geen voorletters, geen adres: alleen de vette ondertekening 'BOUWMEESTER'.

Dit keer zet ik de tekst van de brief niet op het Internet. Niet omdat ik de schrijver een podium wil ontnemen, maar omdat ik het weinig sportief vind dat de brief semi-anoniem (in een envelop van het College van Kerkvoogden der Hervormde gemeente Epe "Grote Kerk") bij mij in de brievenbus is gestopt. Als de auteur mij blijkbaar iets wil melden en/of met mij in discussie wil gaan, is dat prima! Maar dan wel met open vizier. Ik zou het op prijs stellen als de volgende keer het fatsoen wordt opgebracht om adresgegevens te vermelden zodat ik weet met wie ik het genoegen heb.

Dan over de inhoud.

Dit keer is het een lang epistel over Crimineel Epe. Een heel verhaal dat begint in 1973 met de moord op Roosje Muller en eindigt met de vernielingen tijdens oudejaarsnacht. Wat moet ik van deze brief leren? Epe is een super criminele gemeente!

Wat ik verder met die kennis moet, weet ik eerlijk gezegd niet, want dat vermeldt Bouwmeester nergens. Het is één grote opsomming van ellende binnen onze gemeente. Als ik het echter lees, vind ik het over een periode van bijna 35 jaar eigenlijk allemaal reuze meevallen. Ik heb twee jaar aan de rand van de Schilderswijk in Den Haag gewoond en daar heb ik in die korte periode meer meegemaakt dan de volledige lijst waar Bouwmeester blijkbaar mee wil zeggen hoe verloederd onze gemeente wel niet is en hoe ernstig de bewoners gevaar lopen. Ik ben niet erg onder de indruk van de suggestie dat er van achter achter elke boom in de gemeente op ieder moment van de dag een schurk kan springen en ga zeker geen vuurwapen of honkbalknuppel meenemen als ik de straat op ga.

Volgens Bouwmeester is Nederland veel te vol en staat Epe in de top 5 van meest misdadige plattelandsgemeenten van Nederland. Je moet wel een pathetische claustrofoob zijn, wil je iets van het volle Nederland merken hier in Epe en met die criminaliteit loopt het ook wel los. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat en is er wel eens overlast, maar waar hebben we het in vredesnaam over? Het is veel te eenvoudig om iedere rode bosmier om te toveren tot een heuse Veluwse poema.

Beste Bouwmeester! De dorpen binnen de gemeente Epe vormen een rimpeloze archipel in een ontstuimige oceaan. Stap eens uit de Eper kaboutermaatschappij en kijk eens rond in de echte wereld. We hebben hier bijzonder weinig te klagen over onze veiligheid en de criminaliteit. Enkele jaren geleden had de Eper politie het blijkbaar zoooo druk met de criminaliteit in onze gemeente dat ze zelfs werk voor zichzelf moest creëren.

In uw vorige brief verweet u mij een zuur links mens te zijn. Gelet op de rancuneuze toon van uw pennenvruchten lijkt het mij niet onverstandig als u ook eens een ietsiepietsie aan zelfreflectie doet. Blijf vooral schrijven, want ik weet uit ervaring dat het lekker oplucht, maar wees dan wel zo sportief om uw adresgegevens te vermelden.


Meer boebrieven van Bouwmeester:
- over zure linkse mensen

© Harold Makaske 10 februari 2007 - Hoofdstuk: 10. Epe