De weekend quiz

zoek de overeenkomsten...

Zoals ik deze week schreef, hebben wij een ´iets´ hogere taxactie gekregen in het kader van de WOZ. Er is op zich niets mis met ons huis. Het is een fijn huis met een leuke tuin, maar wij verbazen ons wel over een spontane waardestijging van meer dan 33%. Ondertussen is ook het taxatierapport online gekomen en daarin zijn drie relevante objecten ter vergelijk opgenomen. Dat verklaart wellicht de bril waardoor naar ons huis is gekeken. Laat ik het allemaal even op een rijtje zetten:

Eerst ons eigen huis

Vrijstaande woning (bouwjaar: 1932) zonder garage, maar met een (niet bestaande) serre en een schuurtje van 8m2 op 612 m2 grond met gedeeltelijk dubbelglas aan de drukke rondweg door het dorp.

Bekijk nu even de volgens de gemeente vergelijkbare objecten (foto´s komen uit het rapport van de gemeente):

Nummer 1

Een vrijstaande woonboerderij (bouwjaar: 2000) met vrijstaande garage en vrijstaande berging/schuur op 23.317 m2 (lees: 2,3 hectare) grond aan de Blekersweg.

Nummer 2

Een vrijstaande woonboerderij (bouwjaar: 1999) met vrijstaande garage en tuinhuis/blokhut op 5684 m2 (lees: ruim halve hectare) grond aan de Brakerweg.

Nummer 3

Vrijstaande woning (bouwjaar: 1994) met aangebouwde garage en tuinhuis/blokhut op 5410 m2 (lees: ruim halve hectare) grond aan de Koeweg.

De vraag voor dit weekend luidt: zoek de 10 (dat is wel erg moeilijk) 5 relevante overeenkomsten. Antwoorden mogen hieronder worden gegeven. Ik verloot een fotoboek Epe! onder de goede inzenders (leden van college van B en W, medewerkers van de gemeente en alle familieleden van deze personen zijn wegens voorkennis uitgesloten van deelname).

Ik geef toe... het is moeilijk. Laat ik er maar één cadeau geven: de percelen van alle vier de huizen zijn even hoog.

© Harold Makaske 2 maart 2007 - Hoofdstuk: 10. Epe