Religie in Hong Kong

verschillende tempels en een klooster...

Wong Tai Sin Tempel
In deze tempel wordt de god (Wong Tia Sin) van de voorspoed aanbeden. De bezoekers schudden hun bekers met bamboe stokjes net zo lang totdat er een uitvalt. Meestal schrijft de begeleider de ´gevallen´ nummers op. Dit wordt een aantal keren herhaald. Uiteraard wordt er geofferd (fruit, vlees, en andere zaken) ten behoeve van een gunstige toekomst. Met de cijfers gaan de gelovigen naar een toekomstvoorspeller om de cijfers te laten interpreteren. Deze ceremonie wordt ook uitgevoerd om voorspoed op de beurs en bij het wedden op de paardenraces (zeer populair) af te dwingen.Waarom zoveel gedoe met stokjes als je ook gewoon even kunt bellen met Wong Tia Sin?
De lucht in de tempel is letterlijk verstikkend van de wierook.


Chi Lin klooster
Het grootste Boeddhist nonnenklooster van Zuidoost AziŽ. Slechts een klein deel is openbaar voor bezoekers. De rust is het meest opvallende van deze prachtige plek. De nonnen lieten zich niet zien.

Man Mo Tempel
Midden tussen de wolkenkrabbers van het westelijke district van Central ligt de Man Mo Temple. Man Mo is de god van de ambtenaren. Deze tempel hangt helemaal vol met imposante wierook spiralen. De vloer is bedekt met een laagje as en de lucht is verstikkend door de zoete wierook.© Harold Makaske 27 maart 2007 - Hoofdstuk: 4. Reizen