Het drama voor de hondenbezitter

in Kerstdorp Epe...

Laat het maar bekennen: ik heb helemaal niets met al die zogenaamde kerstgezelligheid. Die kitscherige lichtjes en quasivrolijkheid mogen wat mij betreft zo snel mogelijk verdwijnen. Het toppunt van hypocrisie en kerstonzin is wel de heidense kerstboom.

En laat daar Epe nou helemaal vol mee staan. Gekapt hout treurig om zo'n beetje iedere lantaarn- en/of andere paal gebonden. Afgezien dat het een drama is voor al die doorgezaagde stammetjes is het ook een ramp voor de hondenbezitter.

Vanmiddag nam ik Bram even mee naar het dorp en dat heb ik geweten. Hoewel Bram toch niet de traagste is - en zeker niet aan de riem - duurde het een eeuwigheid om in het dorp te komen. Hij had een nieuwe hobby... iedere kerstboom besnuffelen en voorzien van zijn eigen geur. En zo plaste hij zich van boom naar boom en schoot het helemaal niet op.Deze kerstbomenactie is een ramp voor de hondenbezitter en moet daarom ook zo snel mogelijk worden verbannen naar de eeuwig smeulende brandstapel der dramatisch slechte ideeŽn!

Mooie modellen op die foto hierboven hŤ? Die zijn van Jonny Verhaaf: de grote playmobielverzamelaar in ons dorp. Hij heeft een onvoorstelbaar mooie collectie met werkelijk alle denkbare playmobiel figuurtjes en accessoires. Kijk eens op zijn website: jonny-epe.nl!


Jonny poseert bij een deel van zijn collectie voor het Fotoboek Epe!

© Harold Makaske 13 december 20071835 - Hoofdstuk: 10. Epe