Hypocrisie in de Tweede Kamer

vooral tegen de jacht blijven stemmen...

Een meerderheid in de Tweede Kamer besloot eerder dit jaar dat de zwijnen op de Veluwe niet mogen worden geschoten via de drukjacht om de overlast te beperken. Want oh oh oh wat is dat toch zielig voor die beesten.

Nu blijkt dat in het restaurant van de Kamer het wild ook erg geliefd te zijn. De Kamerleden zijn wild op wild. Alleen dan gaat het om gebakken wild. De hertenbiefstukken zijn niet aan te slepen. Díe dieren worden natuurlijk helemaal niet geschoten.

Het komt steeds vaker voor dat woorden en daden op en rond het Binnenhof sterk uiteen lopen. De problemen van de burgers zijn ook té vaak van een andere orde dan de werkelijkheid binnen het parlement. Met dergelijke handelwijze schiet de politiek in eigen voet. We weten hier op de Veluwe dat het niet goed afloopt met aangeschoten wild...


Bron (NieuwNieuws op basis van berichtgeving in De Telegraaf):
De Tweede Kamer weigert om overtallige wilde zwijnen af te maken. Een grote Kamermeerderheid stemde onlangs tegen een voorstel van minister Verburg van Landbouw, om het zwijnenbestand op de Veluwe uit te dunnen. Toch blijkt de hertenbiefstuk bijzonder populair in de kantine van de Tweede Kamer, schrijft De Telegraaf.

Meer dan de helft van de schotels die worden geserveerd in het restaurant van de Kamer, blijken namelijk stukjes Bambi te zijn. Volgens CDA-Kamerlid Annie Schreijer is er zelfs zóveel vraag naar hertenbiefstukjes dat de kok regelmatig 'nee' moet verkopen.

© Harold Makaske 18 december 20071153 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten