Houd toch eens op over die kerstbomen!

stop de zinloze kap!

Kom ik gisteren in de dierenwinkel om hondenvoer te halen, vraagt de aardige mevrouw achter de toonbank of ik misschien ook een kerstboom mee wil? Ik kijk haar met verbazing aan en zeg... nee dank je! 'Oh je hebt al een kerstboom?', reageert ze. Nog verbaasder zeg ik 'nee en ik wil ook helemaal geen kerstboom.' Met blik alsof ik alle mensenrechten aan het schenden was, keek ze me achterna toen ik de winkel verliet.

Krijg ik gisteravond een lief bedoeld e-mailtje van een vriendin om mij sterkte te wensen met de niet aflatende griep. Schrijft ze dat haar man maar snel een kerstboom moet komen brengen, 'dan komt alles goed!!!'

NEE, NEE, NEE... met een kerstboom komt er helemaal niks goed!!! Het is wetenschappelijk aangetoond dat een kerstboom de symptomen van alle ziektes met tenminste een factor drie verergert! Echt waar... geloof me.

Ik wil dus geen kerstboom!!! Ik hoor bij de ruim 32 procent van de Nederlanders (onderzoek in de Intermediair) die helemaal niets heeft met kerst en de zogenaamde leuke gezelligheid.

Kerstbomen horen in het bos. Daar zijn ze leuk en gezellig. Stop de zinloze kap!

Harold Makaske 18 december 20071276 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten