Nog iets nieuws te melden?

een kabbelende site...

Het is al even een paar dagen stil hier. De reden: weinig nieuws te melden en geen inspiratie om het te verzinnen. Ook wel eens lekker. Natuurlijk niet voor jullie, maar ach... ook dat went wel.

Is er dan echt geen nieuws? Tja het kraken van de ov chipkaart. Dat is nieuws. Of eigenlijk... dat was te verwachten. Natuurlijk komt er nog veel meer ellendig nieuws naar buiten over de brakke beveiliging van dat nieuwe openbaar vervoer speeltje. Ik begrijp werkelijk niet waarom er een nieuwe kaart uitgevonden moet worden, terwijl iedereen al een kaart op zak heeft: de pinpas. En wat is er mis met het traditionele abonnement? Ik ben erg niet schuw voor techniek en vind ook dat we in Nederland op bepaalde terreinen erg achter lopen, maar van dit soort enorme operaties zie ik het nut niet in.

Maar goed staatssecretaris Huizinga komt met een heus ´aanvalsplan´. Ik voorzie dat er weer veel geld over de balk wordt gesmeten en laat ik hier maar voorspellen dat die chipkaart nog wel leidt tot het aftreden van een staatssecretaris. Misschien niet Huizinga, maar dan wel haar opvolger. Want natuurlijk komt er daags na invoering opnieuw een groot bericht naar buiten dat de kaart opnieuw is gekraakt. En dan zijn de poppen aan het dansen.

We gaan nog veel ellendig nieuws horen over dit ov paspoort. Voor het bedrag om deze kaart in te voeren, had Nederland volgens mij minstens een week gratis kunnen reizen. Dan was het geld beter besteed.

Harold Makaske 18 januari 20081363 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten