Curieuze reacties deeltje zoveel

Spijt...

Weer een merkwaardige reactie op mijn site. Nu van een student scheikunde. Hij heeft ruim drie jaar geleden (!) gereageerd op een verhaal over de Europese Unie.

Deze week kreeg ik een mailtje van hem. Of ik alsjeblieft zijn reactie weg wil halen, want "ik ben zo stom geweest dit wat ongenuanceerd berichtje met mijn volledige naam te ondertekenen, omdat me dat indertijd wel zo eerlijk leek.

Inmiddels ben ik wat anders tegen de dingen gaan aankijken. Het googlen van mijn naam resulteert echter nog wel in het verschijnen van de verwijzing naar mijn reactie op uw blog, hetgeen mijzelf stoort en bovendien ook niet goed is voor mijn kansen op de arbeidsmarkt, krijg ik de indruk.
"

Natuurlijk haal ik die reactie dan weg. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat ik de carrièrekansen van een beeldschermkijker blokkeer. Het bevestigt overigens wel dat je twee keer moet nadenken voordat je iets onder je eigen naam op het web zet. Digitale sporen blijven tot in lengte van jaren traceerbaar. Je kunt altijd geconfronteerd worden met je eigen verleden. Internet is dan ook niet voor watjes die bang zijn voor hun eigen mening. Alleen als je geen mening hebt, kun je niet van mening veranderen. Het is dus niet onlogisch als er een tegenstrijdigheid te vinden is van mensen die op internet actief zijn.

© Harold Makaske 4 juli 20081033 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten