Stalinisme in het Europees Parlement

Oostblok 'vrijheid' uit Estland...

Het Estlandse lid van het Europees Parlement Marianne Mikko deed onlangs de suggestie om weblogs in een register vast te leggen. De bedoeling is om weblogs te labelen met sleutelwoorden. Mikko maakt zich zorgen over de objectiviteit van weblogs en hun schrijvers. Met het register zou ook duidelijk moeten worden hoe bekwaam de schrijvers zijn.

Ik had altijd het idee dat de inwoners van de Baltische staten vrijheidslievende mensen waren en zich afzetten tegen beknotting van hun vrijheden. Dat blijkt dus een misvatting. Kan iemand deze mevrouw even uitleggen hoe de vrijheid van meningsuiting werkt en dat daar geen stempel van of namens de overheid op hoort te zitten?

Het spreekt voor zich dat ik het een belachelijk voorstel vind. Wie mag die stempels gaan zetten en wat zijn de maatstaven voor de beoordeling? Ennuhhh... hoe ga je in vredesnaam zo´n register bijhouden met miljoenen weblogs wereldwijd?

Het lijkt mij dat mijn lezers zelf wel kunnen beoordelen of mijn argumenten serieus genomen moeten worden of niet. Wat voor expertise heeft deze mevrouw overigens dat ze zich met weblogs meent te moeten bemoeien? Kunnen we ook een expertise stempel krijgen voor leden van het Europees Parlement?

Mevrouw Mikko:
[ ] Geschikt
[x] Ongeschikt(bron: Villamedia)

Harold Makaske 16 juli 20081001 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten