Schandelijke uitspraken van Erica Terpstra

in Nova...

Sorry lieve beeldbuislezers dat ik weer over de Olympische Spelen begin, maar ik heb me net mateloos geŽrgerd aan het optreden van Erica Terpstra in Nova.

In het programma durft ze zonder blikken of blozen te stellen dat de Olympische Spelen worden gebruikt door allerlei organisaties om aandacht voor hun eigen belangen te vragen. Daarbij doelde ze op organisaties als Human Right Watch en Amnesty International. Een schande om dit te insinueren als het om organisaties gaat die opkomen voor mensenrechten.*)

Op de vraag of ze als sympathisant van de Dalai Lama met hem heeft gesproken over de Olympische Spelen draaide ze als een klont vet in een emmer melk. Maar vervolgens zit ze wel breed glunderend te vertellen dat haar droom is om te zwemmen in het olympische zwembad van Beijing. Dat er honderden gezinnen zonder compensatie gedwongen zijn verplaatst om dat zwembad te bouwen, is voor deze hypocriete NOC/NSF voorzitter blijkbaar niet relevant. Over eigenbelang gesproken...

Kijk naar het item en huiver: klik hier

*) Natuurlijk zijn dergelijke organisaties ook veredelde marketingmachines met grote (financiŽle) eigenbelangen. Dat mag best gezegd worden. Maar het is schandalig om dergelijke opmerkingen te maken om je eigen straatje schoon te vegen als uit alles blijkt dat de mensenrechten in China verslechteren in plaats van verbeteren als gevolg van de Olympische Spelen.

© Harold Makaske 1 augustus 20081825 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten