45-plussers liggen al jaren onder een steen

Toename van SOA's onder ouderen...

Volgens de GGD Gelre-IJssel lopen steeds meer ouderen een SOA op, aldus een bericht van Omroep Gelderland (gelezen via Twitter). Het bericht trok mijn aandacht door twee zaken.

1. Ouderen worden door de GGD Gelre-IJssel gedefinieerd als mensen die ouder zijn dan 45 jaar.... Sjezus wat voel ik mij oud...

2. Het bericht vermeldt verder: Volgens de GGD zijn de 45-plussers niet opgevoed met de veilig vrijen- en anti-aidscampagnes. Hoezo anti-aidscampagnes gemist? Hebben mijn leeftijdgenoten dan jaren onder een steen gelegen ofzo? Hoe blind, doof en/of dood moet je zijn (geweest) om de berichtgeving en campagnes over aids te missen.

Ik krijg sterk het vermoeden dat hier weer geprobeerd wordt om een subsidiepot open te trekken waarmee een afdeling communicatie zichzelf in stand probeert te houden door de zoveelste campagne op te tuigen.

Bron (Omroep Gelderland):
DOETINCHEM - De GGD Gelre-IJssel maakt zich zorgen over de groeiende groep ouderen in de Achterhoek en Veluwe met een geslachtsziekte.

De GGD is vooral bezorgd om mannen die onbeschermd seks hebben met andere mannen en echtparen die zonder condoom seks hebben met andere stellen.

Volgens de GGD zijn de 45-plussers niet opgevoed met de veilig vrijen- en anti-aidscampagnes. Om die reden wordt homohoreca benaderd om voorlichting te kunnen geven.

Harold Makaske 15 juni 2009705 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten