Excuses

zucht...

We hebben weer een rondje excuses van kabinetsleden achter de rug:

1. Verdonk over foutieve informatie aan de Kamer betreffende de kinderen van achtergelaten Marokkaanse moeders. Eigenlijk zijn dit excuses over de verkeerde excuses die ze vorige week in de Kamer maakte omdat ze toen ook al verkeerde informatie naar buiten had gebracht.

2. Brinkhorst over uitspraken betreffende het openen van geheime dossiers over Irak. Volgens mij zijn die excuses zinloos want behalve hij zelf - en misschien zijn familie en aangetrouwde familie - neemt niemand hem meer serieus.

3. Hoogervorst over stompzinnige uitspraken in een interview in de Volkskrant (althans die uitspraken vindt hij nu stompzinnig omdat huisartsen en andere partijen, die zijn beleid - terecht - niet zo geslaagd vinden, hem helpen herinneren aan die uitspraken)

Uit betrouwbare bron weet ik dat Kamerfracties in Den Haag dossiers aanleggen waar al deze stompzinnige uitspraken, de reacties daarop en de excuses op een rijtje staan... speciaal voor de verkiezingscampagne. Mocht er binnenkort weer een gebouw bij de Tweede Kamer worden aangetrokken dan weten waarom... de kastruimte is te klein voor deze dossiers.

Harold Makaske 26 mei 2005 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten