Frankrijk stemt NEE

Balkenende kletst maar wat...

Bij de Fransen gaat het licht uit, sluiten de laatste bedrijven de poorten én eindigt vanaf nu het GSM-netwerk bij de grens... ze hebben tegen gestemd.

De reactie van Balkenende op de Franse uitslag was wederom een verrijking voor het ja-kamp in Nederland. Volgens hem is het Franse nee een extra reden voor Nederland om JA te stemmen. "We moeten ons niet door de Fransen de wet laten voorschrijven. Om met de Belgische oud-premier Dehaene te zeggen moet Nederland nu Frankrijk een lesje leren", aldus de premier.

Zou Donner dan toch nog gelijk krijgen met zijn voorspelling dat er oorlog komt. Ik ben benieuwd wanneer Balkenende 'onze jongens' richting Frankrijk stuurt.

Maar goed... als je als premier dergelijke grote woorden durft te spreken, val je al snel in je zelf gegraven valkuil van de holle hypocrisie. In dezelfde reactie zei hij ook, dat Nederland een eigen verantwoordelijkheid heeft en daarom moeten de Nederlandse kiezers een eigen afweging te maken.

Dat komt wel héél geloofwaardig over als je eerst de bevolking oproept JA te stemmen om de Fransen een lesje te leren. Misschien zou het dichtplakken van de monden van de voorstanders wel eens de meest effectieve campagnestrategie kunnen zijn.

© Harold Makaske 30 mei 2005 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten