Beslissende strategie

voor het kabinet...

Nu het er steeds minder goed uitziet voor de Euro-ja-knikkers wil ik ze - helemaal gratis! - een 100% zeker werkende strategie aan de hand doen.

Er vanuit gaande dat de kabinetsleden het belang van Nederland boven het belang van zichzelf stellen én oprecht menen dat de Europese grondwet in het belang van Nederland is... dan zouden ze echt helden zijn als ze voor woensdag bekendmaken dat ze aftreden als Nederland JA stemt. Een simpel persberichtje volstaat, dus bespaart boekhouder zalm ook nog eens op het campagnebudget en dat is dus prima voor het Stabiliteitspact.

Met dat nieuws brengen ze de tegenstanders pas écht in verwarring! Ik voorspel dat een grote meerderheid van de stemmers de Europese grondwet 'spontaan' gaat steunen. Het licht blijft dan aan, er komt geen oorlog, Balkenende staat niet voor gek in Europa én de JOVD-ers kunnen hun mobiele telefoons meenemen op vakantie!

Eigenlijk is het onverantwoordelijk voor het land én Europa om deze strategie niet te volgen. Dus als er geen berichten van deze strekking in de pers verschijnen - en er knaagt iets bij mij van binnen dat dit geniale advies niet wordt gevolgd - dan hebben we nóg een reden om volmondig NEE te stemmen: het kabinet heeft helemaal niet het beste voor met Nederland maar denkt uitsluitend aan het eigen pluche!

© Harold Makaske 30 mei 2005 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten