Scheuring in het land der zwarte pakken

Komt het ooit nog goed...

Het is me wat. Revolutie in de SGP. Dreigt zomaar ineens de moderne tijd vat te krijgen op Neerlands gezelligste politieke clubje.

Voor wie het niet heeft gelezen. De centrale vraag binnen de SGP is: mag je een lijstverbinding aangaan met de ChristenUnie als die partij vrouwen op een verkiesbare plaats op de lijst voor de gemeenteraad zet. Binnen de SGP ontstonden ineens twee kampen.

Het eerste kamp bestaat uit zwarte pakken die recht in de leer met de bijbel op schoot verklaren niets met vrouwen in de politiek van doen te willen hebben. Voor deze groep is de plaats van de vrouw in de maatschappij een ABC-tje: Aanrecht, Baren en vooral Conservatief hun Christenman volgen.

Het andere kamp bestaat uit zwarte pakken die recht in de leer met de bijbel op schoot verklaren niets met vrouwen in de politiek van doen te willen hebben. Voor deze groep is de plaats van de vrouw in de maatschappij een ABC-tje: Aanrecht, Baren en vooral Conservatief hun Christenman volgen. Alleen maken ze een uitzondering voor de vrouwen van andere Christenmannen.

Tja, als er vrouwen in het spel komen, ontstaat er ruzie. Dat is altijd al zo geweest en vrouwen maken voor de SGP zeker geen uitzondering op die regel (waarom zouden ze?).

De vraag is hoe het verder gaat. Waar moeten die mannen met zwarte pakken die hun kranten voor de ramen hebben weggehaald nu naartoe? En wat zullen de kiezers in de betreffende gemeenten gaan doen?

Gaan ze massaal voorkeurstemmen geven aan de vrouwen op de lijstverbindingen? Of zal het oude spreekwoord weer opgeld doen: waar twee christenen vechten om een vrouw, pakt het CDA die gauw.

Wordt zeker vervolgd...

Harold Makaske 8 december 2005 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten