Computercrash

een nieuwe ervaring...

Dit weekend stopte mijn computer er definitief mee. Er is een aantal mogelijke oorzaken van het overlijden: een defecte koeling, een probleem met de processor of het moederbord of een harde schijf die de geest heeft gegeven.

De pc deed al een paar weken merkwaardig. Hij kreunde en steunde en viel zo nu en dan volledig uit. Direct na opstarten viel hij weer uit. Dat wees op een koelingprobleem. Nu start hij helemaal niet meer op. Na het tonen van een Intellogo gebeurt er verder helemaal niets. Dat wijst op een overleden harde schijf.

Gelukkig heb ik bijna alle data op externe harde schijven staan en raak ik dus niet alle belangrijke informatie kwijt. Helaas wel mijn bookmarks van Firefox, maar daar kan ik mee leven.

Ik ga niet klagen want dit is de eerste pc sinds mijn eerste uit 1987 die voortijdig de geest geeft. Sinds dat jaar vervangen wij iedere drie jaar de pc. De oude pc gaat dan dienst doen als tweede exemplaar. Tot op heden heb ik nog nooit problemen gehad voordat de pc's definitief na zes jaar zijn afgeschreven. En bovendien... de pc valt nog onder de garantie... dus binnenkort krijgt hij een gezellig tweede leven.

Wel is het even wennen dat ik nu geen foto's kan uitzoeken en bewerken. Dat ga ik deze oude reserve pc niet aandoen. Maar ach... ook daar is mee te leven...

UPDATE
Het is raar maar waar... leg de harde schijf in de koelkast (4 graden Celcius) en je pc gaat weer tijdelijk (een aantal minuten tot een uurtje) zijn werk doen. Ideaal als je nog enkele zaken moet kopiŽren. Zo heb ik dus mijn bookmarks en enkele andere documenten waarvan ik niet zeker was of ik er een kopie van had gedraaid, kunnen zekerstellen.

© Harold Makaske 3 juli 20061548 - Hoofdstuk: 1. Belevenissen