We soapen weer lekker verder

met de LPF...

Oude tijden herleven. Balkenende 1 herleeft en binnen de LPF is het weer feest. Een Kamerlid in oprichting - Gonny van Oudenallen - wil zich vandaag al laten beŽdigen. De LPF heeft haar liever helemaal niet in het parlement, want Gonny heeft een beetje gerommeld met overheidsgeld als Raadslid van Amsterdam.

Maar Gonny staat erop dat ze vandaag al kan gaan vangen aan het werk kan. Want wat blijkt? Als ze vandaag wordt beŽdigd krijgt ze na 22 november twee jaar wachtgeld, wordt ze na het reces beŽdigd dan ontvangt ze maar een half jaar wachtgeld. En voor zoveel wachtgeld wil je toch niet wachten?

Natuurlijk zal Gonny zeggen dat het haar helemaal niet om het wachtgeld te doen is. Ze wil direct aan het werk; ze wil zich direct gaan inzetten voor het landsbelang, ze zal zeggen dat de belangrijke taak wacht, dat het parlement niet met 149 Kamerleden kan functioneren!

Nou Gonny... dat kan best. Wij missen jou de komende maanden helemaal niet. Wil je mij even vertellen wat voor werk dat dan is, want vandaag komt de Kamer alleen maar terug om het kabinet in het zadel te helpen. Er zijn helemaal geen vergaderingen meer en nieuwe Kamerleden zonder portefeuille hebben dus helemaal niets te doen in het reces (ok... werkbezoeken aan de middenstand in de vorm van winkelen om de schadeloosstelling te verbrassen).

Laat de commissie voor de geloofsbrieven dus nog maar even wachten met het goedkeuren van LPF-Gonny. Het land zal haar de komende maanden niet missen en die twee maanden werk (voor zover je van werk kunt spreken door zo'n nieuw Kamerlid in de maanden voor de verkiezingen) rechtvaardigen absoluut niet de twee jaar wachtgeld. Maar waarschijnlijk wordt Gonny gewoon geÔnstalleerd, want de hardste schreeuwers krijgen meestal gelijk in de politiek.

Update:
Natuurlijk is ze vandaag geÔnstalleerd. Echter niet bij de LPF want blijkbaar heeft Pim haar toch niet gewild... de Kamer is weer een fractie rijker. Dat betekent ook nog extra kosten bovenop de riante wachtgeldregeling. Gonny... nu aan het werk... ik verwacht de hele zomer keihard politiek nieuws!

Bron:

© Harold Makaske 7 juli 20061652 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten