Het drama van de nieuwe zenderindeling

van de publieke omroep...

Tot dit weekend was het leven voor een nieuwsjunk heel duidelijk.

Om zes uur Twee Vandaag, daarna overschakelen naar RTL Boulevard, Vervolgens om zeven uur dat programma verlaten naar De Wereld draait door. Om half acht het RTL nieuws met daarna om acht uur het NOS Journaal. Aansluitend Netwerk. Tot slot op tien uur het journaal met daarna NOVA Den Haag Vandaag.

Dat liep prachtig achter elkaar aan zodat je eigelijk nooit iets hoefde te missen als er in de verschillende programma's interessante items werden behandeld.

Dat is nu helemaal over. Om zes uur begint En Vandaag, vervolgens RTL Boulevard tot zover weinig problemen, maar dan gaat het helemaal mis.

Om half acht begint n De Wereld Draait Door. Gelijktijdig begint Netwerk n het RTL Nieuws. En om acht uur - als De Wereld Draait Door nog niet is afgelopen - begint het NOS Journaal. Kortom dat is allemaal niet meer te bekijken zonder drie televisies naast elkaar te hebben.

Laat op de avond is het al niet veel beter. Daar begint om half elf NOVA Den Haag Vandaag tot kwart over elf, maar om elf uur begint Pauw en Witteman. Als er een interessante gast in Pauw en Witteman zit dan delft Den Haag Vandaag het onderspit. Natuurlijk zat vroeger Barend en Van Dorp bij RTL tegenover NOVA, maar dat is commercieel versus publiek. Nu concurreert het publieke bestel zichzelf weg met nieuws- en achtergrondprogramma's.

En ik maar denken dat het allemaal veel duidelijker zou worden: n kanaal voor nieuws en actualiteiten. Ik ben benieuwd hoe snel de programmering wordt omgegooid, want in deze programmering delft Netwerk het onderspit. Maar misschien wil de publieke omroep wel van dat programma af en is dit tijdstip bewust gekozen om een zachte dood te sterven.

Harold Makaske 5 september 20061300 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten