De gemeentelijke voorliefde voor dozen

naast mooie panden...

Het lijkt een trend te worden. Zet naast een mooi pand of in een karakteristieke buurt met mooie panden een grote vierkante doos neer. Nu is er weer sprake van het plaatsen van de nieuwe sporthal op het grasveld voor de RSG. Het stukje groen, dat perfect past in de sfeer van de mooie oude gebouwen die er staan, lijkt nu ook opgeofferd te worden aan een nieuwe vierkante doos. De nieuwbouw van de RSG is destijds naar achteren geplaatst om een sportveld te krijgen én om de karakteristieke sfeer van de Lohuizerweg niet te verstoren. En nu kan daar wel ineens een lelijke vierkante doos worden neergezet?

Ik verbaas me over de discussie. In de krant lees ik dat de route voor de leerlingen van de WG v.d. Hulst en de Hoge Weerdschool ‘aanzienlijk wordt verkort' door de nieuwe locatie. Ik hoop toch echt dat die opmerking gisteren niet serieus is gemaakt. Wie even op de kaart van Epe kijkt, weet dat zoiets onzin is.

Maar wat allemaal weer veel erger is. Er wordt een enorme bak geld uitgegeven aan een onderzoeksbureau om de plaats van de sporthal te bepalen. En vervolgens wordt de uitkomst van het rapport doodleuk aan de kant geschoven. Oh… er zal zeker wel een enkele aanbeveling uit overgenomen worden (er staat vast in dat de bouw van een nieuwe sporthal wenselijk is of dat het een sporthal met een dak moet worden), maar de uitkomst waar het écht om gaat en waar het rapport voor is aangevraagd, lijkt in de prullenbak te verdwijnen. Dat is toch niet uit te leggen aan burgers?

Als de gemeente toch belastinggeld wil verspillen, mogen ze in het vervolg een 'onafhankelijk' rapport bij mij bestellen. Ik zal naar eer en geweten exact opschrijven wat ze willen horen. Dan hoeven ze het rapport vervolgens ook niet meer aan de kant te schuiven. En het goede nieuws… mijn rekening is altijd de helft van de offerte van Twijnsta Gudde.

© Harold Makaske 8 september 20061489 - Hoofdstuk: 10. Epe