De egotrip van Verdonk

en de ellende in de VVD...

Wat een ongelofelijke bizarre reactie van Rita Verdonk. Die potsierlijke blijdschap om 67.000 stemmen. Natuurlijk is het een fors aantal, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het verschil veel groter had verwacht. Dit is 'slechts' ongeveer 12%. Gezien de hype rondom haar persoon voor de verkiezingen zou ik niet zo overdreven reageren.

De reactie van Verdonk voorspelt niet veel goeds. Ze gaat blijkbaar dinsdagmiddag een verklaring afleggen in een café. Wat ze gaat verklaren, wil ze volgens de media zelfs niet aan Mark Rutte te willen zeggen. Dit kan twee dingen betekenen. Ofwel ze gaat opnieuw het leiderschap opeisen. Ik verwacht dat zelf niet. Meer kans is dat ze de politiek gaat verlaten omdat er een onwerkbare situatie is ontstaan.

Dan is haar vertrek uit de politiek wellicht al zeer snel op handen, want als de Kamer donderdag zich uitspreekt voor een generaal pardon voor de oude asielzoekers dan kan ze direct haar biezen pakken.

Het zou een zegen voor de VVD zijn. Waarachtige liberalen zitten helemaal niet op een populistische egotrippende schreeuwlelijk te wachten.

© Harold Makaske 27 november 20061223 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten