De verloren Kikkert

is terug...

Klein drama in huize Jansen-Makaske. Mevrouw Jansen was sinds vorig weekend haar sleutelbos kwijt. Afgezien van het feit dat het heel onhandig is, dat er twee speciale en dure autosleutels met chip aanzaten en dat de kast op kantoor niet meer open kon, was het vooral een drama dat Kikkert zomaar prooi kon worden van jagers in de boze buitenwereld.

Nadat het hele huis diverse keren binnenste buiten was gekeerd, was de moed bijna opgegeven. Gekweld door het wellicht tragische lot van Kikkert en de dreiging van mot met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren dwongen mij ertoe gisteravond alle jassen nogmaals door te lopen. Hoewel mevrouw Jansen zei daar grondig gekeken te hebben, dacht ik dat het wellicht geen kwaad kon.

En wie zat daar zwaar uitgedroogd en ondervoed diep weggestopt in een bodywarmer? Kikkert!!! Het was een emotioneel weerzien. Na een kortstondige reanimatie en wat kikkertvoedsel is hij voldoende op krachten om vandaag weer met mevrouw Jansen op stap te gaan. Nu maar hopen dat ze het vertrouwen van Kikkert terug kan winnen want het nog verzwakte beestje keek toch wel behoorlijk sceptisch toen hij weer in haar tas verdween.


Het gerimpelde huidje toont nog de doorstane ontberingen, maar verder gaat het wel weer met Kikkert.

Harold Makaske 12 maart 2007 - Hoofdstuk: 1. Belevenissen