Besmettelijke lelijkheid (update met foto)

bord bij de St. Bernardusschool...

Na het plaatsen van de zinloze borden bij de openbare scholen in Epe staat er sinds kort ook een bord bij de katholieke St. Bernardusschool. Het moet opvallen dus is gekozen voor een hel blauw exemplaar.

De moderne plastic uitstraling past op geen enkele wijze bij de bebouwing in de omgeving en al helemaal niet bij het klassieke schoolpand. En dat de naam van de school al jaren ook in koeienletters op de voorgevel prijkt, is blijkbaar ook geen beletsel om dit lelijke bord aan de weg te zetten. We hebben hier blijkbaar met een trend te doen. Maar waarom moet dit bord zo wanstaltig afsteken bij de omgeving? Jazeker. Opvallen doet ze, maar ik hoop niet dat de goedkope kunststof uitstraling iets zegt over de kwaliteit van het onderwijs.

Maar goed. Het is 2008. Epe moet blijkbaar nog zoooo veel lelijker.


Update...
Het is natuurlijk weer een overkoepelende scholenstichting die dit soort onzin aan de straat zet. Nu gaat het om de Veluwse Scholengroep. Een overkoepelend orgaan van katholieke scholen. En die moet zich natuurlijk profileren. Want stel je voor dat de ouders in Epe hun kind naar een andere katholieke school zouden sturen. Ehhh... welke andere? De dichtstbijzijnde is in Vaassen. Dat is dus twee plaatsen verderop. Zo'n bord dient dus geen enkel doel anders dan geldverspillende borstklopperij en egostrelerij van het stichtingsbestuur. En nu maar wachten op de berichten dat deze stichting opgaat in een andere. Het zal me benieuwen hoe lang dit bord blijft staan.

Op verzoek een foto (in werkelijkheid steekt het bord meer af bij de omgeving).

Harold Makaske 23 juli 20081102 - Hoofdstuk: 10. Epe