Je hoort nog eens wat

voor het loket bij burgerzaken...

Corine moet een nieuw rijbewijs. Om haar psychisch bij zo'n ingrijpende gebeurtenis te steunen, liep ik maar even mee.

Om in aanmerking te komen voor zo'n mooie creditcard, moeten we eerst naar een pasfotofotograaf om een verantwoorde kiek te laten maken. Nou weet iedereen die haar kent, dat ik een ongelofelijke chagrijnige vrouw heb, dus het maken van zo'n zure foto tegen zo'n schitterende grijze achtergrond levert een natuurgetrouwe plaat op.

Mokkend over de belachelijke vereisten voor pasfoto's vervolgen wij onze weg naar het gemeentehuis. Mevrouw Jansen gebruikt altijd al haar eigen achternaam, maar in de Gemeentelijke Basisadministratie blijkt ze nog vermeld te staan met de toevoeging e.v. Makaske. Of ze even een handtekening wil zetten op dit formuliertje, "dan wordt die toevoeging geschrapt", aldus de vriendelijke mevrouw achter loket.

Maar toen gebeurde het... Met de meest goede bedoelingen en een beetje schuchter vroeg ze vervolgens: "is de scheiding al uitgesproken?"

Pardon??? Ik kijk naar Corine, met een blik van 'jij hebt mij iets uit te leggen'. Ze barst echter in lachen uit en nadat ze de ambtenaar heeft uitgelegd hoe het echt zit, verlaat ik opgelucht het gemeentehuis.

Harold Makaske 20 oktober 20061529 - Hoofdstuk: 1. Belevenissen