Markanten mensen gezocht

persbericht...

In vervolg op het fotoboek “Epe!” gaat fotograaf Harold Makaske markante personen in de regio fotograferen. “De reacties op het fotoboek zijn zo positief, dat ik dit concept in breder verband door wil trekken. Het is mijn plan om de mensen in de wijde omgeving te fotograferen om zo de hedendaagse Veluwse samenleving vast te leggen. De wereld verandert zo snel dat dingen die nu nog gewoon zijn, snel kunnen verdwijnen. Het is belangrijk voor later om dat nu op een mooie manier te fotograferen”, aldus de Makaske.

Of er een nieuw fotoboek komt, kan de fotograaf nog niet zeggen. Naast fotograferen is het ook de bedoeling mooie anekdotes en verhalen op te schrijven. Daarmee is dit project breder dan het fotoboek dat hij samen met Jan Paasman maakte.

De initiatiefnemer zoekt niet alleen oudere mannen en vrouwen, maar wil iedereen met een bijzonder verhaal vastleggen. “Het is heel verleidelijk om alleen oude doorleefde boertjes en boerinnen te fotograferen. Dat ga ik ook zeker doen, maar het geeft echter een eenzijdig beeld van de samenleving. Ik zoek ook jongeren uit subculturen, bijvoorbeeld skaters, gothics en punkers. Daarnaast natuurlijk ook mensen van middelbare leeftijd met een interessante leefwijze. Daarbij kijk ik bewust ook over de dorpsgrenzen van Epe heen. Mensen uit de hele regio van Zwolle tot Apeldoorn en van de IJssel tot het Randmerengebied kunnen zich aanmelden.”

De bedoeling is dat de foto’s en verhalen te zijner tijd worden ondergebracht in bijvoorbeeld het gemeentearchief of Streekmuseum Hagedoorns Plaatse. Mensen die zelf, uiteraard kosteloos, gefotografeerd willen worden en zij die tips hebben over markante streekgenoten kunnen bellen met Harold Makaske, tel. 06 53 646 104 of contact zoeken via zijn website www.makaske.nl.Harold Makaske 30 november 20061640 - Hoofdstuk: 3. Reportages