Klaar met het jaar

De terugblik…

2006 was een mooi jaar voor het weblog. Met net geen half miljoen bezoekers lijkt het in een behoefte te voorzien. Daar doe ik het voor. Natuurlijk schrijf ik om gelezen te worden. Webloggers, schrijvers, fotografen en anderen die in de openbaarheid treden die beweren dat ze niet ijdel zijn, moeten direct worden gewantrouwd!

Wat waren voor mij zo´n beetje de weblog hoogtepunten van het jaar?

Het grootste hoogtepunt voor mij was het succes van de actie om Ursula de fondsen te geven de Engelse school te beginnen op Oost Timor. Geweldig dat we zo´n groot bedrag bij elkaar hebben gebracht!

Het bezoek aan IndonesiŽ in januari leverde een indrukwekkende reportage op over de bewoners langs het spoor in Jakarta. Het werk dat de Stichting (Yayasan) Aulia (zie: www.aulia-kids.org en de Stichting Lestari) daar doen is heel bijzonder.

Politiek, politieke partijen en politici zijn een dankbaar onderwerp om over te schrijven. De gemeenteraadsverkiezingen in maart leverden de zoveelste lokale partij op. Het was een genot om de lokale Wisselse partij LPB te dollen. Hetzelfde geldt overigens voor andere politici.

In April stelde ik onder andere de misselijk makende hypocrisie van de Postcodeloterij en haar goede doelen aan de orde. Milieubewegingen vreten uit de ruif waar zestig BMW-s worden weggegeven.

Mei is voorjaar en in het voorjaar worden er jonge beestjes geboren. Dat levert leuke foto´s op: bijvoorbeeld veulens, boomklevers en boerenzwaluwen.

In juni was het snikheet. De hitte werd niet alleen veroorzaakt door het weer, maar ook door het wereldkampioenschap voetbal. Gelukkig duurde die gekte niet lang.

Een marktkoopman dacht in juli de nationaal-socialistische revolutie in Epe te ontkenen door Mein Kampf op de markt te gaan verkopen. Na een artikel in De Stentor koos hij het hazenpad.

In Augustus maakte ik mijn laatste reportage voor het kwartaalblad Vorm en Leegte. Bij de Nederlandse Stichting ter bevordering van de Tibetaanse Geneeskunde maakte ik een fotoreportage over de Amchi aan het werk.

In september kregen de publieke televisiezenders een nieuwe indeling. Ik voorspelde toen dat Netwerk met de programmering om half acht het onderspit ging delven. Vanaf januari is het weer terug op de oude tijd.

Natuurlijk was het verschijnen van het fotoboek Epe! Een fotodocumentaire over het dagelijks leven op 12 oktober ook een absoluut hoogtepunt van het jaar. Het geeft echt een kick om je eigen foto´s in zo´n mooi vormgegeven boek (BeCo bedankt!) in de winkel te zien liggen. De reacties waren ook erg leuk! Alle kopers van het boek bedankt, maar kijk je exemplaar wel even na!

Vanaf juni zijn we bezig geweest om over te stappen naar Internet plus Bellen van KPN. Het leverde een hele serie met bizarre ervaringen met KPN en Planet op. Pas in december is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Nou ja goed… er zal nog wel wat gesteggel plaatsvinden over de rekeningen die gaan komen.

En daarmee is 2006 tot een eind gekomen. Ik wens alle beeldbuislezers een goede jaarwisseling toe!

En mijn goede weblogvoornemens voor 2007? Gewoon doorgaan met wat ik in 2006 ook al deed: hypocrisie in de politiek en andere geledingen binnen de maatschappij aan de orde stellen, mij soms opwinden over de voorgeprogrameerde managerscultuur in ons land (ook in Epe en omstreken) en vooral veel foto´s blijven maken.

Kortom... ik wil het wereld wijde web blijven vullen. Vaak bloedserieus en vanuit mijn eigen gevoel, maar vaak ook vanuit het perspectief van de dorpsgek die vroeger bij de pomp stond te roepen, gecombineerd met het beschouwende cynisme van de oude mannetjes uit de Muppets Shows en de harde rechtlijnige analyticus die de vinger op de zere wonden legt. Kijk zelf maar of je in 2007 terugkomt. Ik ben er klaar voor!

© Harold Makaske 31 december 20061116 - Hoofdstuk: 5. Losse gedachten